Väravakütt Kristo Voika: heade kaaslasteta ma nii resultatiivne ei oleks

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Voika
Kristo Voika Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti meeste käsipallimeistrivõistluste viimase ringi teise vooru mängud olid ühepoolsed ja lõppesid favoriitide võiduga. Põlva Serviti alistas Värska Originaali, HC Kehra/Daisy Aruküla SK ning Viljandi HC SK Tapa.

Viljandi asus võõrsil Tapa vastu vaheajaks juhtima 17:8 ning võitis 34:24. Viljandi resultatiivseim oli Kristo Voika 15 ja Tapal Siimo Tänavots seitsme tabamusega.

Voika sõnul otsustas Viljandi võitja kohe mängu alguses. «Saime kaitse pidama, mis oli edu aluseks,» lausus 15 väravat visanud Voika.

Tänavu pole meistriliiga ühes kohtumises nii palju väravaid visatud.

«Mul oli hea päev,» hindas Viljandi HC meeskonna liider Kristo Voika oma etteastet.

Viljandlane juhib meistriliiga väravaküttide edetabelit 182 tabamusega. Ta oli mullu põhiturniiri suurim skooritegija 191 väravaga ning oli resultatiivseim ka ülemöödunud hooajal. «Kolme aastaga olen mängijana tublisti sammu edasi astunud,» tõdes Voika. «Kogu meie meeskond on arenenud. Kaaslased aitavad mind palju, ilma nendeta ma nii resultatiivne ei oleks.»

Viljandi on Eesti käsipalli meistriliigas Tapast jagu saanud 15 korda järjest. Viimane kaotus pärineb 2009. aasta detsembrist, kui võõrsil jäädi alla 21:24.

Tänavustel Eesti meistrivõistlustel turniiritabeli kolmandat kohta hoidval Viljandi HC meeskonnal on põhiturniiril 12 võitu, kaks viiki ja viis kaotust.

Viljandi HC järgmine vastane on kolmapäeval kodusaalis HC Viimsi / Tööriistamarket, kellelt ta viimati võõrsil peetud mängus oli sunnitud vastu võtma kaotuse. Viljandi ja Viimsi põhiturniiri viimane mõõduvõtt algab Viljandi spordihoones kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles