Repliik: Aastapäevamõtted

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kiiler
Gert Kiiler Foto: Peeter Kümmel / Sakala

1. mail kogunevad sajad, ehk isegi tuhanded inimesed kogu Eestist gruppidesse, et lasta oma mõtetel lennata aktsiooni «Teeme ära!» talgutel. Samal ajal möödub aasta eelmisest suurkoristuspäevast, mil koguti kokku tohutul hulgal loodusesse jäetud prahti.


Mis on aastaga muutunud?



Kui sõidan rattaga Viljandi-lähedastel teedel, näen kahjuks, et olukord on vähemalt sama hull kui enne koristusaktsiooni. Võib-olla suuri metsaaluseid illegaalseid prügimägesid pole tõesti jõutud selle ajaga tekitada, kuid igapäevareostamises on lagastajad endiselt «heas» vormis. Teeääred on täis autoaknast välja lennutatud ja siis laiali pudenenud olmejäätmeid, sekka vanu autorehve, teleriekraane ja kõiksugu muud kraami.



Kahjuks jääb mulje, et eelmine ühisaktsioon täitis eesmärgi vaid poolenisti: Eesti sai küll tunduvalt puhtamaks, kuid reostajaid see ümber kasvatada ei suutnud. Ikka on nii, et ühed roojavad ja teised kasivad.



Siit ka üks võimalik teema tänavustel mõttetalgutel osalejatele: kuidas muuta kaaskodanike mõttemaailma?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles