Hallistes valmis kergliiklustee

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halliste aleviku ja kiriku vahel kulgev valla esimene kergliiklustee on 1170 meetrit pikk.
Halliste aleviku ja kiriku vahel kulgev valla esimene kergliiklustee on 1170 meetrit pikk. Foto: Elmo Riig / Sakala

Jalakäijatel, ratturitel ja rulluisutajatel on hea võimalus ohutult liigelda Halliste valla esimesel kergliiklusteel.

Tee kulgeb Halliste aleviku keskelt Polli tee ristmikult kirikuesise platsini. Alevikus on selle laius kaks ja mujal kolm meetrit, pimedal ajal näitavad valgust lambid.

Vallavanem Andres Rõigas ütles, et tulevikus — mitte enne paari-kolme aastat — on plaanis teed edasi ehitada ja muuta see pikemaks ringiks. Praegu on see Halliste valla esimene kergliiklustee.

1170 meetrit pikk teelõik valmis tänu Ettevõtluse Arendamise sihtasutuse abile. Töö läks maksma 195 239 eurot, millest valla osalus oli 15 protsenti. Töö käigus tehti plaane veidi ringi: 24 valgustiposti asemel paigaldati neid valla algatusel lõpuks 41.

Nagu Rõigas rääkis, alustas peatöövõtja, osaühing Sakala Teed kergliiklustee rajamist aprillis ning septembri algul sai see valmis.

«Koostöö ehitajaga oli vallal väga hea ja tulemus on kõrgel tasemel,» sõnas vallavanem.

Uue tee õnnistab vald sisse järgmise nädala neljapäeval, mil Halliste põhikoolil on kavas tervisespordipäev. Osa sellest sportlikust koolilaste üritusest peetaksegi vastsel kergliiklusteel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles