Noored kogusid lastele hulga koolikraami

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Kes eelmisel nädalal Männimäe Selveris käisid, said turvaväravate juures seisvatelt noortelt pihku lendlehe palvega osta kooliasju, mida endal vaja ei lähe — Lionsi noorteorganisatsiooni Leo liikmed kogusid paljulapselistele peredele õppevahendeid.

Leo Viljandi klubi liige Jane Milvek rääkis, et siinsed poeskäijad annetasid sel moel neli kilekotitäit koolikraami. Loetellu kuulus 163 vihikut, liikuvaid aabitsaid, guašš- ja vesivärve, 24 harilikku pliiatsit, 20 pastakat, liime, rasvakriite ja õlipastelle, vildikaid ja värvipliiatseid, kile- ja paberkaasi, joonlauakomplekte, 18 pliiatsikomplekti, patsikummid, pinalid ning isegi koolikott.

«Annetajate seas oli õpetajaid, direktoreid ning selliseid inimesi, kellel endal on suur perekond,» rääkis Milvek. «Enamasti olid inimesed vastutulelikud ning sooja südamega, kuid oli ka kriitikat riigi tegemata töö kohta. Tänan Viljandi leode poolt kõiki annetajaid.»

Lisaks Viljandile kogusid Leo liikmed koolikraami Tallinnas, Tartus ja Pärnus. Asjad antakse Eesti lasterikaste perede liidu kohalikele esindajatele, kes need septembri algul  vajadust mööda laiali jaotavad.

Lasterikkaid peresid, kus kasvab neli või rohkem last, on Eestis ligikaudu 4000. Sageli töötab neis peredes ainult üks vanem, kuna teine on lastega kodus. Seetõttu on koolitarvete muretsemine neile suur, kuid vältimatu väljaminek.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles