Kalevi kooliliiga kulmineerub Viljandis

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti üks suuremaid noortespordi sarju, Kalevi võrkpalli kooliliiga, kus osalevad seitsmenda kuni üheksanda klassi õpilased, lõpetab viienda hooaja reedel ja laupäeval Viljandis peetava turniiriga.


Viljandi spordihoones ja maagümnaasiumi spordisaalis peetakase kahel päeval sadakond võrkpallilahingut, millest võtab osa ligi 400 kooliõpilast. Turniiril selgub parim nais- ja meeskond.

Eesti võrkpalli liidu, koolispordi liidu ja toetajate ühisprojekt on üleriigiline harrastajate kaheastmeline võistlussüsteem, kus ei osale alaliidu tiitlivõistlustel osalevad ja litsentseeritud noorvõrkpallurid. Liiga esimesel etapil peetakse tütarlastele ja poiste piirkondlikke turniire 19 regioonis, sealhulgas 15 maakonnas, lisaks veel Tallinnas, Tartus, Narvas ja Pärnus. Finaalturniiril osalevad regioonide võitjad.

Et Viljandimaa on taas liiga finaalturniiri korraldaja rollis, siis on lubatud siit ka teistest enam võistkondi välja panna. Viljandimaalt osalevad Suure-Jaani, Tääksi ja Võhma kooli meeskond ning Karksi-Nuia ja Kalmetu kooli naiskond.

Turniir algab reedel kell 10 ja pühapäeval kell 9. Esimese võistluspäeva lõpetab kultuuriprogramm pärimusmuusika aidas ning kohtumine olümpialaste Kristjan Kaisi ja Rivo Vesikuga.

Väärtustamaks õpilaste-harrastajate osavõttu Kalevi kooliliigas autasustatakse lisaks võitjatele kõiki osalejaid nimelise diplomi ja magusa auhinnaga ning finaalturniiri paremad saavad karika, medali ja diplomi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles