Jakobsoni kooli staadioni kimbutavad mativargad

Merilyn Säde
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vargad on staadionil kummiplaate laiali pildunud ja neist paremad ära viinud.
Vargad on staadionil kummiplaate laiali pildunud ja neist paremad ära viinud. Foto: Marko Suurmägi / Sakala

Jakobsoni kooli staadionilt on vargad taas ära viinud mitu kummiplaati, kuid kool seekord politseile avaldust ei esita.

Jakobsoni kooli majandusjuhataja Kalmer Raigla sõnul on ära viidud viis või kuus kummiplaati. «Plaate on segamini löödud ja nende seast on ilmselt paremad äraviimiseks välja valitud,» lausus ta.

Majandusjuhataja arvates kasutatakse varastatud kummimatte garaažides, sest need on head tugevad. Raigla ütles, et politseile avaldust ei tehta, küll aga kavatseb ta seda korrakaitsjatele mainida. «Arvasime direktor Eero Järveküljega, et avaldust teha pole praegu mõtet,» lisas ta. Juhataja sõnul plaanivad nad lähipäevil staadioni taas korrastada.

Majandusjuhataja jutu järgi oleks kooli ümber tarvis ehitada aed, et vargaid takistada. Küsimusele, miks seda tehtud ei ole, vastas Raigla, et selleks pole raha leitud. «Isegi staadionitribüüni jaoks pole raha antud — oleme juba kuus aastat seda küsinud,» ütles ta.

Jakobsoni kooli direktori Eero Järvekülje sõnul polnud enne 30. juunit kummimatte suures koguses ära viidud. «Meil on tõesti varem sellega probleeme olnud,» nentis Järvekülg ning lisas, et kuna ta on puhkusel, ei oska ta praegust olukorda rohkem kommenteerida.

Viljandi koolide spordiplatsidelt on ka varem ära viidud kummiplaate, mille peal lapsed kehalise kasvatuse tundides jooksevad. Peale Jakobsoni kooli on varguse ohvriks langenud Paalalinna kool. Politsei poole pöördumine pole probleemi lahendanud, sest vargad tegutsevad pimeduses ning hiljem on mattide päritolu väga raske tuvastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles