Maavanema kohale on uus kandidaat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Rahuoja lubab maavanemana kuulata otsuseid tehes ära kõik asjaosalised.
Riho Rahuoja lubab maavanemana kuulata otsuseid tehes ära kõik asjaosalised. Foto: Toomas Huik / Postimees

Valitsus arutab neljapäeval regionaalminister Siim Kiisleri ettepanekut nimetada Hiiu maavanemaks Riho Rahuoja.

Eelnõu järgi kestab Riho Rahuoja ametiaeg Hiiu maavanemana tänavu 1. augustist 31. juulini 2017, teatas valitsuse pressiesindaja BNS-ile.

Kiisler tutvustas eelmise nädala reedel Rahuoja kandidatuuri Hiiumaa omavalitsuste liidule, kes toetas tema asumist maakonna etteotsa ühel häälel. Rahuoja lubas kohtumisel, et teeb maavanemana koostööd kõigi Hiiumaa omavalitsustega ja kuulab otsuseid tehes ära kõik osalised.

Kiisler tegi juunis sotsiaalministeeriumi asekantslerile Riho Rahuojale ettepaneku kandideerida Hiiu maavanemaks ja Rahuoja võttis selle vastu. Ta on varem pikalt Hiiumaal õpetajana töötanud ning elab seal praegugi. Äriregistri andmetel Rahuoja ühtegi erakonda ei kuulu.

Senine Hiiu maavanem Hannes Maasel lahkus ametist 1. veebruaril. Ametist vabastamise põhjus oli halb koostöö regionaalminister Siim Kiisleriga. Ministri hinnangu kohaselt oli lahkhelide taga erinev arusaam maavanema rollist ja vastutusest Hiiu maavalitsuse juhtimisel. See olevat takistanud maakonna terviklikku ja tasakaalustatud arengut.

Hiiumaa omavalitsuste liit pöördus korduvalt regionaalministri poole, avaldades arvamust, et Hannes Maaseli jätkamine Hiiu maavanema ametis pärsib Hiiumaa kui terviku ühtset ja dünaamilist arengut. Peamiselt heitsid omavalitsused Hannes Maaselile ette, et ta ei olnud initsiatiivikas maakonna arendustegevuste käivitamisel ega suutnud eri osalistega koostööd teha.

Uue maavanema ametisseastumiseni täidab Hiiu maavanema kohuseid maasekretär Piret Sedrik.

HIIUMAA

Hiiumaa on Eesti saartest suuruselt teine. Administratiivselt moodustab ta koos oma lähedal asetsevate laidude ning Kassari saarega Hiiu maakonna.
• See on Eesti väikseim maakond ning moodustab riigi üldpinnast kõigest 2,2 protsenti.
• Hiiumaa pindala koos ligikaudu 200 ümbritseva väikesaarega on 1023 km².
• Hiiumaa on Mandri-Eestist 22 ja naabersaarest Saaremaast 6 kilomeetri kaugusel. Rootsi rannikuni läänes jääb umbes 250 ning Soome rannikuni põhja pool 120 kilomeetrit.
• Tallinnani on 120, Helsingini 180, Stockholmini 240 ja Riiani 270 kilomeetrit.
Allikas: Hiiu maavalitsus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles