Viljandis mängiv Jaan Ehlvest tahab male lastele selgeks teha

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile Viljandi spordihoones alanud kolmepäevasel maleturniiril on kohal kuus suurmeistrit, mis Eestis peetava võistluse kohta on väga suur hulk. Jaan Ehlvest on nende seas kõrgeima reitinguga.
Eile Viljandi spordihoones alanud kolmepäevasel maleturniiril on kohal kuus suurmeistrit, mis Eestis peetava võistluse kohta on väga suur hulk. Jaan Ehlvest on nende seas kõrgeima reitinguga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis kestva Ilmar Raua mälestusturniiri kõige kõrgema koefitsiendiga mängija on aastaid tagasi maailma absoluutsesse tippu kuulunud Jaan Ehlvest, kes praegu peab end pigem male edendajaks kui tippmängijaks.

Mehe sõnul tegeleb ta mängimisest rohkem 5—9-aastastele lastele male õpetamise propageerimisega ning on treeneriks Eesti tõusvale tähele, 14-aastasele Ottomar Ladvale, kes on mitu korda omaealiste seas ­Euroopa meistriks kroonitud. Tippmalest on Ehlvest enda jutu järgi sisuliselt loobunud, ehkki tahtmine maailmakarikavõistlustel mängida on jäänud.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles