Roolijoodikut ei peatanud lasudki

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teed tõkestanud patrullauto vajab rammimise järel parandamist. Oma sõidukit lõhkus liiklushuligaan tunduvalt rohkem, nii et edasisest põgenemisest ei tulnud midagi välja.
Teed tõkestanud patrullauto vajab rammimise järel parandamist. Oma sõidukit lõhkus liiklushuligaan tunduvalt rohkem, nii et edasisest põgenemisest ei tulnud midagi välja. Foto: Politsei

Artikkel avaldati 4. juuli paberlehes

Läinud laupäeva hommikul kella poole üheksa paiku kihutas Viljandis mööda Pärnu maanteed hõbedane Audi A4, vilkuritega politseiauto järel. Tipphetkel ulatus põgeniku kiirus 140—150 kilomeetrini tunnis ehk kolm korda üle lubatu.

Viljandi politseijaoskonna patrullteenistuse ülem Riho Rei rääkis, et tõenäoliselt joobes juhist oli politsei hädaabinumbrile 110 teatatud kümmekond minutit varem. Patrull asus kirjeldatud autot otsima ning leidis selle kell 8.24 Vaksali tänavalt.

Peatumismärguandeks sisse lülitatud vilkuritele Audi juht ei reageerinud, õigemini reageeris nii, nagu poleks tohtinud: vajutas piduri asemel gaasi.

Järgnenud tagaajamise käigus sööstsid Audi ja seda jälitanud politsei Škoda Octavia paarkümmend kilomeetrit mööda linnatänavaid ja maakonna teedel, kuni põgenik lõpuks suuna Karulasse võttis.

Karulas tegi Audi juht vea ja sõitis eramaja hoovi, kust polnud muud pääsu kui minna tuldud teed tagasi. Ainsa väljasõidu olid politseinikud oma autoga blokeerinud, kuid tagaaetav ei andnud veel alla, vaid manööverdas hoovis, et ringi keerata.

Kui liiklushuligaanil oleks õnnestunud õuest välja murda, kihutanuks ta minema mööda kitsast teed, mis kulgeb puuetega inimestele mõeldud peremajade vahel. Politseileitnant Riho Rei sõnul otsustasid autost väljunud politseinikud kõrvaliste inimeste ohutuse tagamiseks relva kasutada ning tulistasid esmalt hoiatuseks õhku, siis aga Audile rehvidesse.

Ka lasud ei pidurdanud juhi kihutamisiha. Ta üritas teele tagasi jõuda politseiautot rammides, kuid lõhkus selle käigus ka oma auto ja korravalvurid pidasid põgeniku kinni.

Lisaks roolis istuvale 24-aastasele noormehele, kellel tuvastati kriminaalkaristuseks alust andev joove, olid autos kaks noort purjus meest. Kaassõitjad kinnitasid politseinikele, et olevat püüdnud sohvrit peatuma veenda, kuid too ei olnud neid kuulanud.

Lisaks kriminaalkaristusele joobes juhtimise eest ootab põgenejat väärteomenetlus peatumismärguande eiramise eest. Tal tuleb kanda oma auto remondikulud ja tõenäoliselt korvata ka politseiauto lõhkumine. Tema kaaslased ei olnud meeletust kihutamisest hoolimata turvavööd kinnitanud ja peavad selle eest trahvi maksma.

Riho Rei teada tuleb politsei eest ärasõitmisi Viljandimaal ette keskmiselt kord paari kuu jooksul. «Patrullpolitseinike hinnangul on asi hullemaks läinud,» nentis ta.

Enamasti saadakse põgenejad siiski kätte. Viimasest kolmest põgenejast tabati kaks kohe ja kolmas, kes auto maha jättis, tehti kindlaks hiljem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles