Vihmane ilm ajab puhkusereise ostma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmase ilma kiuste saab puhkust omal moel nautida ka kodumaal, kuid võimaluse korral tasub suve otsima minna välismaale.
Vihmase ilma kiuste saab puhkust omal moel nautida ka kodumaal, kuid võimaluse korral tasub suve otsima minna välismaale. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Vihm ja nukker suvine ilmaprognoos suurendasid puhkusereiside viimase hetke müüki ja otselennud soojale maale on juba peaaegu välja müüdud.

«Kui vihma sajab, on meil viimase hetke reiside müük väga hea, ja nii kui päike paistab, müük kiratseb. Juunis on meil päris hästi läinud,» rääkis Estra­veli turundusjuht Mari-Liis Rüütsalu, kelle sõnul leidub veel üksikuid kohti ka lähinädalate reisidele, aga on lende, mis on välja müüdud.

«Kui selline ilm jätkub, siis kohti kaua enam saada ei ole,» lisas ta. «Meie reisikonsultantidel on käed tööd täis.»

Ka Novatoursi turundusjuhi Olev Riisbergi hinnangul ei suuda ükski erikampaania, soodushind ega muud turundusnipid müüa nii palju reise kui «halb suusailm».

«Hooaeg käib täistuuridega ja need, kes jäid ootama viimase hetke pakkumisi, on pidanud leppima väikse valikuga või reisist üldse ilma jäänud,» rääkis Riisberg. «Kui mai lõpu ja juuni väljumistele oli viimase hetke pakkumisi veel saada, siis juuni lõpust juuli keskpaigani on vabu kohti vähe.»

Reisibüroo Reisiekspert tegevdirektor Sven Lõokene nentis samuti, et otselennud Eestist soojale maale on peaaegu välja müüdud, kuid lisas, et sellepärast ei jää kindlasti kellelgi reisile minemata.

«Tasub saata oma soov ja kui Eesti reisikorraldajate pakkumised on välja müüdud, võib vaadata, mida on pakkuda näiteks soomlastel. Alati on variant panna kokku individuaalpakett,» rääkis Lõokene.

Viimase hetke pakkumistele reisifirmade esindajad loota ei soovita. Neid on väga vähe ja hinnad on pigem kallid. «Kui lennud hakkavad täis saama, tahavad reisikorraldajad lennu eest pigem rohkem raha saada,» selgitas Lõokene.

Sihtkohtadest eelistavad eestlased Türgit, Kreetat ja Bulgaariat riike, kuhu saab Tallinnast otselennuga. Novatoursi turundusjuhi Olev Riisbergi hinnangul reisitakse suviti endiselt kõige rohkem Türki, kuid võrreldes eelmise aastaga on neljandiku võrra tõusnud Bulgaariasse minejate arv.

Riisbergi sõnul jäävad seitsme ööga reisipakettide hinnad inimese kohta 500 ja 600 euro vahele. Estraveli turundusjuht Mari-Liis Rüütsalu tõi välja, et puhkusereiside hinnad Bulgaariasse algavad 365, Kreetale 469 ja Türki 495 eurost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles