Liiva tänavalt algas reis ümber ilma

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ümber Viljandi järve jooksul aastakümneid osalenud Vanda Helene Pehap jooksis ümber järve viimati 1989. aastal, kui ta oli 66-aastane. Nüüd meeldib talle teistele kaasa elada.
Ümber Viljandi järve jooksul aastakümneid osalenud Vanda Helene Pehap jooksis ümber järve viimati 1989. aastal, kui ta oli 66-aastane. Nüüd meeldib talle teistele kaasa elada. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Siin on teie seep,» teatas Kairosse suunduva rongi vagunisaatja Vanda Pehapile, kui too oli teenindajalt õhtusöögi kohta aru pärinud.

Lõbus mälestus Egiptuse-reisilt paneb naise muhelema ning jutustama segadustest, mida sünnitavad eri rahvaste vahel hääldus, keel ja tavad. Inglise keeles esitatud küsimusest «Where is our supper?» («Kuhu jääb meie õhtueine?») kuulis egiptlasest vagunisaatja rongimüras õhtusööki tähistava sõna supper asemel hoopis soap, mis tähendab seepi.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles