Balletistuudio esietendus toob lavale sadakond suurt ja väikest tantsijat

Margus Haav
, kultuuritoimetaja
Copy
Jakobsoni kooli balletistuudio toob publiku ette uuslavastuse "Tulilind".
Jakobsoni kooli balletistuudio toob publiku ette uuslavastuse "Tulilind". Foto: Margaret Neering

Viljandis Sakala keskuses esietendub reedel kell 18 Jakobsoni kooli balletistuudio lavastus "Tulilind" – muinaslugu, milles kuningas reisib oma Tulilinnuks muudetud tütart otsides läbi salapäraste riikide. Laval on sada tantsijat, peaosades stuudio kogenud meessolist, Clevoni akadeemia koordinaator Laido Valdvee ja stuudio gümnasistist tantsija Serena Purju. 

"Need sada inimest ongi meie stuudio tantsijad kolmeaastastest 18-aastasteni välja," ütles balletistuudio õpetaja Katrin Hommik. Tema on ka "Tulilinnu" originaalstsenaariumi autor koos teise stuudio eestvedaja Marit Neeringuga, kellega koos ta selle loo lavastas. "Kõigil sajal osalisel on oma roll – meie stuudios on iga tantsija tähtis, hinnatud ja armastatud."

Hommik kinnitas, et stuudiol läheb hästi. "Jakobsoni kool oskab oma stuudiot hoida ja selle eest oleme väga tänulikud." Sel kevadel lõpetab stuudio kaheksa tantsijat, kelle lõputöid etenduse alguses ka laval näeb. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles