Passi järele eelistab Selverisse minna üle kümnendiku viljandimaalasi

Sakala
Copy
Eesti vabariigi pass.
Eesti vabariigi pass. Foto: Mihkel Maripuu

Aastaga on Eesti inimesed tellinud Selverisse üle 33 500 dokumendi ja Viljandimaa paistab teiste seas selle poolest silma.

2023. aasta kevadest on Eesti inimesed saanud oma dokumentide väljastuskohana valida lisaks politsei- ja piirivalveameti (PPA) teenindussaalidele Selveri kauplusi üle Eesti. Esimese aasta jooksul telliti enam kui 40 Selverisse 33 561 isikut tõendavat dokumenti, mis on kaheksa protsenti kõikidest viimase aasta jooksul väljastatud dokumentidest.

Nagu seisab PPA pressiteates, on Selverisse tellitud dokumentidest 24 903 ID-kaardid (74 protsenti), 5052 Eesti kodaniku passid (15 protsenti), 2153 elamisloakaardid (6 protsenti) ja 1325 digitaalsed isikutunnistused (4 protsenti).

Selverist dokumentide kättesaamise võimalust kasutati kõige usinamalt Raplamaal (13 protsenti kõigist dokumentidest), Viljandimaal (12 protsenti) ja Harjumaal (10 protsenti).

PPA identiteedi ja staatuste büroo vanemkomissari Marit Abrami sõnul on Selverisse dokumentide tellimine paindlik võimalus ja seetõttu ka järjest populaarsem.

«Kõikides Eesti maakondades on vähemalt üks Selver, mis on erinevalt PPA teenindussaalidest avatud iga päev ja oluliselt kauem. Dokumenditaotlejatele on see hea alternatiiv, sest Selverist dokumendi kättesaamine on kiirem ja mugavam,» kõneles ta. «Enamik Eesti inimesi taotleb juba aastaid endale uue dokumendi internetis. Tänu Selverile on inimesel võimalik saada oma dokumendid kätte kordagi PPA teenindussaali külastamata.»

Aasta jooksul tellisid Selverisse dokumente kõige rohkem 31–40-aastased inimesed. Kauplusesse eelistavad dokumendile järele minna inimesed, kes taotlevad seda algusest lõpuni internetis. Noorim ja vanim inimene, kelle dokument Selverisse telliti, elavad Harjumaal. Kõige noorem oli taotluse ajal kahepäevane ja vanim 98-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles