Viljandimaa valib rahvakunstimeistrit

Sakala
Copy
Mullu pälvis Viljandimaa rahvakunstimeistri tiitli Külli Allikvee. See pilt on tehtud mõni aasta varem Heimtali loomestuudios, kus Külli Allikvee juhendas Sakala uudistejuhti Marko Suurmäge savinõu valmistamise juures.
Mullu pälvis Viljandimaa rahvakunstimeistri tiitli Külli Allikvee. See pilt on tehtud mõni aasta varem Heimtali loomestuudios, kus Külli Allikvee juhendas Sakala uudistejuhti Marko Suurmäge savinõu valmistamise juures. Foto: Elmo Riig

Viljandimaa rahvakunstimeistri tiitel antakse tänavu välja 27. korda. Selle saab aktiivne käsitöötegija, kes on aastaid tegelnud rahvuslike käsitöötraditsioonide hoidmise ja arendamisega.

Viljandimaa rahvakunstiühingu eestvedaja Leida Mägi sõnul peaks rahvakunstimeistri kandidaat olema õpihimuline ja end täiendanud erinevatel kursustel. Tiitli saaja peaks ise olema juhendanud kursusi ning andnud konsultatsioone või meistritunde.

Kandidaate võivad esitada üksikisikud, organisatsioonid ja kohalikud omavalitsused. Viljandimaa omavalitsuste liit paneb tiitli saajale välja preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles