Missugusesse maailma sündis Jeesus, kes tuli ilmale mõni aasta enne Kristuse sündi? (1)

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Vahemere idakaldal asuvad alad pole aastatuhandete jooksul kuigi palju rahulikke aegu näinud. Jeesuse sünni ajal kattis suurt osa neist aladest Rooma vasalli Herodese kuningriik, praegu on seal Iisrael, Palestiina ja Jordaania.
Vahemere idakaldal asuvad alad pole aastatuhandete jooksul kuigi palju rahulikke aegu näinud. Jeesuse sünni ajal kattis suurt osa neist aladest Rooma vasalli Herodese kuningriik, praegu on seal Iisrael, Palestiina ja Jordaania. Foto: Kristi Markov

Neil päevil sündis, et keiser Augustus andis käsu kirjutada üles kogu riigi rahvas. See esmakordne üleskirjutus toimus ajal, kui Küreenius oli Süüria maavalitseja. Ja kõik läksid ennast kirja panema igaüks oma linna. Nii läks ka Joosep Galileamaalt Naatsaretist üles Juudamaale Taaveti linna, mida hüütakse Petlemmaks, sest ta oli Taaveti soost ja pärusmaalt, et lasta end üles kirjutada koos Maarjaga, oma kihlatuga, kes oli lapseootel. Aga nende sealoleku aegu said päevad täis ja Maarja pidi sünnitama. (Luuka 2: 1–6)

Selles on omajagu kurba ja sünget irooniat, et jõulude ajal, mil inimesed pere ja sõpradega aega veedavad, üksteisele kingitusi teevad ning rahu ja kõike head soovivad, peavad Iisrael ja Palestiina aladel tegutsev Hamas sõda. Jeesuse sünnilinn Petlemm, kus Jeesuse Sündimise kirik lugematul hulgal turiste ja palverändureid võõrustab, asub ju ajaloolises Palestiinas, umbes kümne kilomeetri kaugusel Jeruusalemmast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles