VIDEOD 95. Viljandi järvejooksu võit jäi Eestisse: Leonid Latsepov kirjutas oma nime võitjakivile

Copy
95. suurjooksu ümber Viljandi järve võitis 36.59-ga Leonid Latsepov. Võitja sõnul on emotsioon väga äge ja ere.
95. suurjooksu ümber Viljandi järve võitis 36.59-ga Leonid Latsepov. Võitja sõnul on emotsioon väga äge ja ere. Foto: Marko Saarm

1. mail, mis on Viljandis teada-tuntud jooksupüha, joosti 95. korda ümber Viljandi järve. Tänavu jätkus närvikõdi kogu võistluse vältel, kui mullu teiseks jäänud üks favoriite Leonid Latsepov suutis veel jooksu lõpus keenialasest konkurendi kinni püüda ning esimesena staadionil finišeeruda tulemusega 36.59. Naiste arvestuses sai teist aastat järjest võidupärja pähe Laura Maasik tulemusega 42.34.

Olgugi et mõlema vahefiniši esimene jooksja oli Olavi Allase ja Viiratsi silla kontrollpunkti läbis esimesena Keeniast külla tulnud Julius Muriuki Wahome, oli Leonid Latsepov tulnud siia, et võita: veel Viiratsis keenialase taga liidrikohta püüdnud Latsepov vajutas teise käigu sisse ning sai kaela võidupärja – 36.59.

"Emotsioonid on väga ägedad ja eredad," õhkas võitja ning lisas, et heameel on selle üle, et jooksu lõpp läks nii, nagu pidi, olgugi et oli märke, et läheb raskeks. "Põldudelt alla tulles laskumisel arvasid, et nüüd on kõik läinud: jalad on kanged, aga teistel olid ka jalad väsinud," kirjeldas ta. Latsepovi sõnul sai ta jõudu juurde raja kõrvalt, ergutajatelt, kui joosta oli veel kilomeeter. "Lõpukilomeetril nägin treenerit ja siis ta karjus, et mine, jõuad, ründa!" rääkis ta. Ja et tegu on siiski endise staadionijooksjaga, siis kiirus oli säilinud. "Väga tore, et see võit tuli," märkis ta rõõmsameelselt.

Tagasi üles