Robert Jürimaa – sõudjate kindel seljatagune

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Robert Jürimaa
Robert Jürimaa Foto: Kristi Markov

Viljandi spordikooli sõudetreeneri Robert Jürimaa pulss lööb tavalisest poole kiiremini, kui ta oma õpilase võistlusele kaasa elab. Üks õpilastest Doris Meinbek on tema südamerütmi sel viisil tänavu muutnud juba mitmel korral.

Pulsisageduse kasv on treeneri keha füsioloogiline väljendus, aga peas kumab mõte, kas kõik on ikka tehtud õigesti ja sportlase ettevalmistus täppi läinud. Doris Meinbek tuli veebruari viimasel nädalavahetusel 18- ja 19-aastaste neiude vanuseklassis kahekordseks maailmameistriks – laupäeval 500 ja pühapäeval 2000 meetri sõidus. Ühe korra oli ta maailmameistritiiti juba pälvinud ja tulnud ka Euroopa meistriks.

Suurvõistlusel kõrgele kohale jõudmine on eriline sündmus, aga Jürimaale valmistavad rõõmu teisedki õpilased, kes pärast proovinädalat on otsustanud treeningul käimist jätkata ning leiavad, et treenimine on äge, punt on äge ja treener on ka äge. «Uute õpilaste vastuvõtt on ametlikult küll sügisel, aga kui praegu peaks keegi soovima lisanduda, ei öelda talle, et tulgu sügisel,» sõnab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles