Halliste vald rajab tänavu teid ja radu

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halliste vallavanema Andres Rõigase ütlemist mööda rajab vald tänavu eelarve- ja projektirahaga kõnni- ja rattatee ning matkaraja.
Halliste vallavanema Andres Rõigase ütlemist mööda rajab vald tänavu eelarve- ja projektirahaga kõnni- ja rattatee ning matkaraja. Foto: Peeter Langovits

Artikkel ilmus 6. märtsi «Sakalas»

Halliste vallavolikogu võttis vastu tasakaalustatud eelarve, mille tulude maht on 1 295 703 eurot.

Suurim tuluartikkel on Halliste vallavanema Andres Rõigase sõnutsi tulumaks, mida on planeeritud  460 000 euro ulatuses. See on samas suurusjärgus eelmise aasta prognoosiga.

Teise suurema tulu annab riigi tasandusfond. Sealt saab Halliste vald üle 200 000 euro, mida on rohkem kui 30 000 eurot mullu laekunust vähem. Põhjusteks oli eelarve projektis toodud viimasel aastal järsult kahanenud rahvaarv ja rahuldavalt laekunud tulumaks.

Suuremad investeeringusummad on ette nähtud projektirahaga rajatavatele objektidele. «Otseselt  omavahenditest suurt ei investeeri. Projektide kaasrahastamine on 35 700 eurot,» lausus Rõigas.

Vallavanema ütlemist mööda on tänavu suuremad investeeringud Halliste kergliiklustee rajamine, lasteaia soojustamine ja akende vahetamine ning Õisu maastikukaitseala matkaraja väljaehitamine ja mõisapargi renoveerimine.

Tegevuseks on enamik toetust saadud keskkonnainvesteeringute keskuselt ja Euroopa Liidu regionaalarengu fondilt. Tänase arvestuse alusel on Õisu maastikukaitseala ehitamiseks valdav osa omafinantseeringust eelmisel aastal tehtud. Mõisaparki panustab vald 18 051 euroga.

Rõigase selgitust mööda on kergliiklusteed vaja liiklusohutuse ja turvalisuse suurendamiseks ning loomulikult pakub see võimalust suviseks liikumiseks ja hõlbustab sporditegemist. Halliste kergliiklustee hakkab kulgema Halliste aleviku ja koolimaja vahel ning ehitus on saanud projektipõhist rahastust Ettevõtluse Arendamise sihtasutuselt. Valla osalus on 35 642 eurot.

Samast allikast pärineva rahaga korrastatakse Halliste lasteaeda. «Maja on tarvis muuta energiasäästlikumaks ja lastesõbralikumaks. See peab vastama tänapäeva nõuetele,» põhjendas vallavanem tööde vajalikkust.

Haridus, teed ja seltsitegevuse toetamine on Halliste vallas olnud ikka need valdkonnad, mis on rohkem eelarveraha saanud. Tänavusest eelarvest rääkides tõstis vallavanem esile ka vee- ja kanalisatsioonisüsteemi uuendamise projekti algatamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles