VAT teater toob Viljandisse "Juuditi"

Sakala
Copy
VAT teatri "Juudit" etendub Ugala suures saalis 14. veebruaril kell 19.
VAT teatri "Juudit" etendub Ugala suures saalis 14. veebruaril kell 19. Foto: Siim Vahur

VAT teater pakub 14. veebruaril Ugalas vaadata oma 2021. aasta märtsis esietendunud lavastust "Juudit".

Loo autor on Andrus Kivirähk, lavastaja Aare Toikka, kunstnik Pille Jänes, valguskunstnik Sander Põllu, videokunstnik Sander Põldsaar ning helilooja ja muusikaline kujundaja Ardo Ran Varres.


VAT teater esitab lavastust tutvustavas tekstis hulga küsimusi. Kes meist ei teaks lugu Juuditist? Lugu naisest, kelles ühinevad seksuaalne kirg ja võimujanu. Kuid kes on tänapäeva Juudit? Noor naine, kes läheb ja teeb seda, mida tarvis? Teeb seda, mida mehed teha ei julge? Ning päästab sel moel – kelle? Iseenda? Oma kodulinna? Või terve inimkonna, sest vähemaga Juuditi-taoline idealist ei lepi?


Andrus Kivirähki Juudit on asunud päästma Petuuliat sada aastat pärast Anton Hansen Tammsaare Juuditi sündi. Mille poolest tänapäeva Juudit teistsugune on? Kas Petuuliat on veel võimalik päästa? Selge on igatahes, et endiselt on Juuditi ümber neetult palju vanamehi.


Kõik need küsimused ja ka paljud teised saavad vastuse VAT Teatri "Juuditis" vastuse. Peategelast kehastab Henessi Schmidt. Lisaks temale on laval Mari Anton, Gert Raudsep (Eesti Draamateater), Margo Teder ja Tanel Saar.


Ugala publik saab vaatemängule kaasa elada 14. veebruaril kell 19 suures saalis. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles