Siseduellid tõid Viljandimaale medaleid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Tetsmann teenis kuldmedali noorte sportvibuga.
Maris Tetsmann teenis kuldmedali noorte sportvibuga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täispikkuses artikkel ilmus
3. märtsi «Sakalas»


Viljandi spordikooli vibuosakonna treeneri Aune Variku sõnul läks meie noortel Eesti sisemeistrivõistlustel hästi nagu ikka.

«Meie noored olid tublid: juba meistrivõistlustest osavõtu õigus on hea saavutus, võidud ja esikolmikukohad aga suure töö tulemus,» kõneles Varik 26. veebruaril Tartumaal Lähtes peetud sisemeistrivõistlusi meenutades.

Et tiitlivõistluste kõrgeimas konkurentsis kaasa rääkida, pidid noored vibu­sportlased end tõestama kolmest etapist koosneval korrespondetsvõistlusel. Nii mõneski vanuserühmas jäi päris paljudele finaalide uks suletuks.

Pühapäeval asetleidnud võistlustel tuli viljandlastel õnnestumiste ja nappide kaotuste kõrval ette ka läbipõlemist. Variku jutu järgi kruvisid enim pinget naisjuunioride võitja Laura Nurmsalu ja kogu tiitlivõistluste noorim osaleja Miko Reimann. Naisjuunioride finaalduellis oli Laura Nurmsalu vastamisi Reena Pärnatiga ning suutis närvesööva kohtumise võita.

Tidettide pika vibuga teenis esimese kulla viieaastane Miko Reimann, olles alistanud võrdselt kulgenud esikohalahingus endast poole vanema konkurendi. «Kogenud Laura võistlusnärv pidas lõpuni vastu, aga Miko vist ei osanudki veel närveerida — võidutahe oli väga suur,» kõneles Varik.

Peale eespool nimetatute teenisid Eesti noorte meistri medali veel Maris Tetsmann noorte sportvibuga ning Annika Rösler naisjuunioride ja Keiu Tetsmann noorte vaistuvibuga.

Kui neli meie noort suutsid kulladuelli enda kasuks kallutada, siis kahel Viljandi kadetil seda teha ei õnnestunud. Kadettide klassi sportvibulaskjad Merit Klettenberg ja Alo Nurmsalu lõpetasid seekord võistlused teise kohaga.

«Meie seas oli neidki, kelle varasemad tulemused oleksid eeldanud medalivõitu, ent võistlusnärv vedas neid seekord alt,» möönis Aune Varik. «Läbipõlemine käib spordiga kaasas, seda tuleb ette ka kogenud sportlastel, rääkimata siis noortest,» arutles treener.

«Kokkuvõttes olid meistrivõistlused meile kahtlemata edukad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles