Andres Nuut: Kuhu jäi asjakohane teave?

, kinnisvarahaldur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres  Nuut
Andres Nuut Foto: Elmo Riig / Sakala

ÜLEEILSES «SAKALAS» heitis linnavalitsuse liige Tauno Tuula mulle ette, et ma pole oma äsjases kirjutises öelnud täit tõtt sorditud prügi veo kohta. Nimelt nägevat praegune Viljandi jäätmeveo leping ette pakendikottide tasuta vedu.


Kui nii, siis tahan teada, miks ei ole jäätmeveo lepingutes seda kirjas. Miks ei anta klientidele selges keeles ja silmatorkavalt teada, et neil on võimalus lasta vedada sorditud prügi pakendikottidega? Kes seda infot peab levitama? Kust keskmine linnakodanik seda peaks teada saama?



Mina sõlmisin jäätmete vedajaga lepingu jaanuari keskel, kuid säärast punkti pole ma ühelgi paberil näinud. Samuti ei teinud keegi mulle sellekohast suulist ettepanekut, kui lepingut sõlmisin.



UURISIN KOHE pärast Tauno Tuula loo ilmumist jäätmevedaja klienditeenindusest, kas artiklis sisalduv teave vastab tõele ning kas viljandlastele tõepoolest pakutakse võimalust lasta pakendikotte tasuta ära vedada. Sain viisaka jaatava vastuse. Samas selgitati, et siis, kui mina oma lepingu sõlmisin, ei oldud niisugusest infost veel teadlikud. Nimelt olevat teenindajad sellisest korrast teada saanud alles 26. jaanuaril.



Seega tuleb nüüd pakendikottide tasuta äraveost huvitatud linlastel sõlmida lepingu lisa. Mina tegingi seda ja selgus, et olin Viljandis esimene. Aga eks see olnud ka ootuspärane, sest linnarahvast pole seniajani vaevutud ammendavalt informeerima.



Huvitav, miks? Kas tõesti pole viljandlased väärt seda, et neile aegsasti ja korrektselt uuendustest teatataks?



Veel selgus sel päeval, et Viljandis jääb sorditud prügi veo hind eelmise aasta hindade tasemele, klientidele on aga välja saadetud hoopis teised hinnad.



SEEGA ON lugupeetud linnavalitsuse esindaja mind asjata pooltõe rääkimises süüdistanud. Kui jäätmevedaja annab oma klienditeenindajatele asjakohased juhised alles jaanuari lõpul, siis kuidas saanuks kliendid nondest targemad olla?



Oleks hea, kui linnavalitsus või jäätmete vedaja selgitaks «Sakala» vahendusel kõigile arusaadavas keeles, mis asi on pakendikott ning mis tingimustel saab seda tasuta ära anda. Lisaks ootavad linlased endiselt täpset teavet selle kohta, millised hinnad siis tegelikult meie linnas sorditud jäätmeveo eest kehtivad.



LÕPETUSEKS palun otsustajatel mitte hakata nüüd Maripuud tegema ehk teisisõnu süüdlasi otsima jäätmefirma klienditeenindajate hulgast. Kala mädaneb ikka peast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles