Lõngapalle meisterdades saab kaasa lüüa pärimusmuusika festivali kaunistamises

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Viljandi pärimusmuusika festival kutsub üles lõngapallikesi meisterdama.
Viljandi pärimusmuusika festival kutsub üles lõngapallikesi meisterdama. Foto: Erakogu

Viljandi pärimusmuusika festivali kunstitoimkond kuulutab välja kogumisaktsiooni, kutsudes kõiki nobenäppe valmistama armsaid lõngapallikesi. Viljandisse võib juuni lõpuni tuua ka hularõngaid ja kunstlilli, mida plaanitakse samuti kasutada festivali kujunduselementides.

Festivali peakunstnik Triin Amur soovib luua värvikirevat, ent samas kodust ja pehmet atmosfääri. "Värvilisi lõngapallikesi on tehtud vist küll igas kodus, koolis ja lasteaias ning kui need on seisma jäänud, võtame need suure rõõmuga vastu," sõnas ta. Amur lisas, et muidugi võib pallikesi ka ekstra valmistada ja aidata nii kaasa festivali korraldamisele.

Lõngapallikeste tegemiseks saab ära kasutada koduseid lõngajääke, mingeid värvi- või materjalipiiranguid neile ei seata. Neile, kes pallikesi varem teinud pole, on üks lihtne meisterdusjuhis festivali veebilehel.

Veel võib juuni lõpuni pärimusmuusika aita tuua kodus seisma jäänud kunstlilli ja hularõngaid, millest viimati nimetatuid kasutatakse festivali kujunduselementide karkassina.

Taaskasutus ja keskkonnasõbralikkus on Viljandi pärimusmuusika festivali korraldamises väga tähtsad. Nagu eelmisel aastal kasutatakse ka tänavu pandinõusid, sorditakse prügi ja taaskasutatakse varasemaid kujunduselemente.

Tänavu 28.–31. juulini kestva 24. Viljandi pärimusmuusika festivali teema on "Juured ja ladvad". Programmis on esinejaid Euroopast, Aafrikast, Aasiast ja Ameerikast, kokku 60 artisti. Festivali täpne programm päevade kaupa kuulutatakse välja mai keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles