Talvine liiklus Bussid on hädas kehvade teeolude ja kitsa Uue tänavaga (4)

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Detsembri alguses avatud Uus tänav on kitsam kui enne ning lumerohkete ilmadega vajaks kas tihedamat lume ära vedamist või parkimiskorralduse muutust.
Detsembri alguses avatud Uus tänav on kitsam kui enne ning lumerohkete ilmadega vajaks kas tihedamat lume ära vedamist või parkimiskorralduse muutust. Foto: Elmo Riig

Nädalavahetusel jäi maakonna linnibussidel mitu peatust libeduse tõttu vahele ning vähemalt üks buss ei väljunud üldse. Viljandis teeb bussijuhtidele ja teehooldajatele peavalu aga remondi järel varasemast tunduvalt kitsam Uus tänav.

Ühistranspordikeskuse juhataja Kaupo Kase hinnangul on maakonna teede seisukord üsna ebaühtlane. Riigiteede korrashoiuga võib tema sõnul rahule jääda ning need on enamasti väga hästi hooldatud. Valdade hoole alla kuuluvatel teedel on tase ebaühtlasem ja leidub ka selliseid teid, mille korrashoiu võib halvaks liigitada.

Kehvade teeolude tõttu ei saanud sel nädalavahetusel bussid mitmele ettenähtud peatusele ligi. Reedel sõitis Viljandi ja Suure-Jaani vaheline liin 46A väljumisega 6.15 otse Kuhjaverest Mudistesse ning ära jäid Ülde, Pani ja Tääksi peatus. Bussil number 46C väljumisega kell 7.20 Viljandist jäid läbimata peatused Kikkast Kuhjavereni. Buss number 29A väljumisega kell 20.45 Viljandist sõitis Kaljust otse Suure-Jaani, vahele jäid peatused Jaaniojast Ragunini.

Laupäeval jäid bussil number 18A väljumisega 12.40 Viljandist libeduse tõttu läbimata Morna, Liivaku, Metsavahi ja Uue peatus. Pühapäeval kell 18.10 ei väljunud Mustlast libeda tee tõttu buss number 34 ja buss number 55G väljumisega 17.35 Kõpust ei sõitnud samal põhjusel Iiale. Bussil number 55B, mis väljus kell 18.45, jäi läbimata tee Iiast Kõpuni.

Esmaspäeva lõunaks polnud Viljandimaa ühistranspordikeskusele häiretest bussiliikluses teada antud.

Kui maakonna teedega võib üldjoontes rahule jääda ning häireid esineb harva, siis Viljandi tänavatele annab ühistranspordikeskuse juhataja kehva hinde, sest need on mõnes kohas päris kitsaks jäänud ning muutunud ühistranspordile talviti raskesti läbitavaks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles