AU JA KUULSUS Puuluup püüab aasta albumi ja aasta ansambli tiitlit

Margus Haav
, reporter
Copy
Puuluubi "Viimane suusataja" räägib spordist, puudest, järvedest, üksindusest, reisimisest, lammastest ja millestki veel.
Puuluubi "Viimane suusataja" räägib spordist, puudest, järvedest, üksindusest, reisimisest, lammastest ja millestki veel. Foto: Taavi Arus

Viljandiga tugevalt seotud duo Puuluup kandideerib kolmele muusikaauhinnale. Nomineeritute seas on veel mitu Viljandiga rohkem või vähem seotud artisti.

Puuluup kandideerib oma plaadiga "Viimane suusataja" kahes väga olulises kategoorias: aasta album ja aasta ansambel. "Viimase suusataja" leiab aga ka aasta etno/folkalbumi kandidaatide hulgast.

Puuluup on Viljandist pärit Ramo Teder (sooloartistina Pastacas) ja Marko Veisson (antropoloog, Viljandi kultuuriakadeemia õppejõud). Duo tuli kokku aastal 2014, kui need kaks keskealist meest otsustasid Hiiu kanneldega rock’n’roll-elustiili järgima hakata. Esimese plaadini kulus napp neli aastat: 2018. aastal ilmus "Süüta mu lumi". Mullu sügisel sai valmis teine plaat "Viimane suusataja", mille salvestusperiood kestis väikeste koroonapausidega viimased kaks aastat. Mõlemad albumid on ilmunud plaadifirma Õunaviks alt, mida veab samuti Viljandist pärit Villem Valme.

Viljandi kultuuriakadeemia vilistlastest on muusikaauhindade kandidaatide hulgas näiteks Jalmar Vabarna oma esimese sooloalbumiga "ID" kategoorias aasta autorilaul/rahvalik album. Maarja Nuut kandideerib albumiga "Hinged" aasta elektroonikaalbumi kategoorias. Aasta etno/folkalbumi kategoorias kandideerib koos Puuluubi "Viimase suusataja" ja Duo Ruudu albumiga "Kulla kerguseks" Curly Stringsi "Pidu meis eneses". 

Muusikaauhindadele kandideerijate seas paistavad enim silma NOËP kuue ja 5MIINUST nelja nominatsiooniga. Žürii 190 liiget on kõik seotud muusikavaldkonnaga.

"Eesti muusikaauhinnad 2022" võitjad selguvad 26. jaanuaril Tallinnas Alexela kontserdimajas galal, mida juhivad Liis Lemsalu ja Daniel Levi Viinalass. Galakontserti korraldab Eesti fonogrammitootjate ühing eesti muusikute ja muusikalise loomingu tunnustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles