Viljandi valla lasteaias alustas tööd vabatahtlik Kosovost

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Besarta Palushi teeb tutvust Päri Mõmmi rühma lastega.
Besarta Palushi teeb tutvust Päri Mõmmi rühma lastega. Foto: Annely Ariva

Päikesekiire lasteaiale tuli Kosovost appi noor vabatahtlik Besarta Palushi, kes jääb siia vähemalt järgmise suve lõpuni.

Idee vabatahtlik välismaalane kampa võtta tekkis Päikesekiire lasteaia direktoril Astra Jamnesel, kel on nendega ka varasemaid kogemusi.

«Niimoodi rikastame lasteaia igapäeva ja avardame oma maailma, lisaks tekib lastel juba varakult kokkupuude inglise keelega,» rääkis ta. «Lasteaed andis oma soovist teada ning vahendajate kaudu jõudiski vabatahtlik sel nädalal kohale.»

Vabatahtlikuga käibki suhtlemine inglise keeles ja see võimaldab direktori sõnul ka töötajail keelt praktiseerida. Samuti saab lasteaed teadmisi, kuidas elatakse teises kultuuriruumis, ja vabatahtlik tutvub siinse eluoluga.

Kosovlane Besarta Palushi tuli Viljandi valda Euroopa Komisjoni juhitavast Euroopa solidaarsuskorpusest, mille kaudu saavad 18–30-aastased noored osaleda kogukonna töös nii kodumaal kui kaugemal. Vabatahtliku teenistuse eest töötasu ei arvestata, kuid kaetud on kõik reisi-, majutus- ja elamiskulud.

Palushi on Päikesekiire lasteaias abiks igapäevatoimetustes, toetab huviringide juhendamist ja osaleb lasteaia arendustöös, aidates kirjutada projekte. Päikesekiire alla kuulub kolm lasteaeda, mis töötavad Päril, Pärstis ja Puiatus. Esialgu jääb Besarta Palushi Päri lasteaeda, kuid õppeaasta jooksul osaleb ka Pärsti ja Puiatu lasteaia igapäevatöös.

Jamnes lisas, et esialgse kava kohaselt jääb Palushi lasteaeda vabatahtlikuna tööle järgmise aasta augusti lõpuni, aga võib-olla ka kauemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles