Risto Kaljurand: millised maailma trendid peaksid avaldama mõju meie otsustele kodulinnas? (1)

, ettevõtja (Reformierakond)
Copy
Risto Kaljurand: "Siinsamas Eestis on loodud hulk ettevõtteid, kus arendatakse elektrijalgrattaid, elektritõukerattaid, nutikaid jalgrattaparklaid ja palju muud. Seega, panustame ka ise keskkonda, mis selliseid liikumisviise eelistavad."
Risto Kaljurand: "Siinsamas Eestis on loodud hulk ettevõtteid, kus arendatakse elektrijalgrattaid, elektritõukerattaid, nutikaid jalgrattaparklaid ja palju muud. Seega, panustame ka ise keskkonda, mis selliseid liikumisviise eelistavad." Foto: Elmo Riig

VIIMASTEL AASTATEL on Viljandis näha rohkelt arendusi. Võtame kas või uue elamukvartali, jalgpallihalli, Vabaduse platsi uue lahenduse ja mitme suure tee kapitaalse remondi. Millised peaksid olema järgmiste aastate suured projektid või linna muutvad investeeringud? Millised maailma trendid peaksid avaldama mõju meie otsustele kodulinnas?

Olles viimastel aastatel tegelnud ettevõtlusega start-up’imaailmas ja nüüd nõustamas ettevõtlusministrit, näen mõlemas süsteemis märkimisväärset mõttemaailma muutust. Ressursside maksimaalne väärindamine ja kestlikud lahendused on uue põlvkonna mõtlemises ja uute ettevõtete loomises muutumas kõige olulisemateks teguriteks. Samamoodi peavad riiklikud investeeringud ja regulatsioonid energeetikas, ehituses, transpordis ja finantseerimisvaldkonnas vastama järgmisele tähtsale küsimusele: kas kavandatav muudatus toob endaga kaasa keskkonnasõbralikuma maailma või ei?

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles