Helir-Valdor Seeder pidi COVID-19 tõttu haiglasse naasma (15)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Helir-Valdor Seeder on koroonaviirusega kaasnevat haigust põdenud üsna raskel kujul juba paar nädalat.
Helir-Valdor Seeder on koroonaviirusega kaasnevat haigust põdenud üsna raskel kujul juba paar nädalat. Foto: Mihkel Maripuu

Koroonaviirusesse nakatunud ja seejärel raskekujulist COVID-19 haigust põdenud riigikogu liige, Viljandi volikogu esimees ja Isamaa erakonna juht Helir-Valdor Seeder pääses teisipäeval küll kodusele ravile, kuid pidi haiguse ägenemise tõttu reedel taas haiglaravile minema.

Sakala andmetel halvenes Seedri tervis pärast kodusele ravile jäämist. Koju pääses ta teisipäeval kokkuleppel, et haigla õde käib teda iga päev kontrollimas ja vajalikke raviprotseduure tegemas.

Kolmapäeval rääkis Seeder Sakalale, et oli end kehvasti tundma hakanud 14. augustil ning iga päevaga lisandus uusi tervisehädasid. Palavik tõusis 40 kraadi ligi ning seejuures kimbutasid teda lihasvalu, peavalu, hingamisraskused ja täielik isutus ning magamine osutus peaaegu võimatuks. 20. augustil pöördus ta haiglasse ning seal hakkas haigus kiirelt taanduma.

Kui ta teisipäeval haiglast koju sai, tundis ta küll haigusjärgset nõrkust ning hingamine oli raskem, sest kopsumaht oli haigusega tublisti vähenenud, kuid ajakirjanikuga telefonis rääkides oli ta tavapäraselt reibas.

Neljapäeval tunnistas Seeder Elu24 ajakirjanikule, et ei ole veel jõudsalt paranenud ning haiguse kulgemisest oleks veel vara kokkuvõtteid teha. "See alles kulgeb, aga ikka parem on kui haiglasse minnes," nentis ta üleeile.

Haiguse tõttu ei saanud Seeder juhtida neljapäeval Viljandi volikogu istungit ning suure tõenäosusega peab ta kõrvale jääma ka esmaspäeval riigikogus olevast presidendi alimiste avavoorust.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles