Algasid ettevalmistused suviseks turismihooajaks

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turismiettevõtjate parim aeg on muidugi suvel, kuid selleks et täis turismibusse Viljandisse tuua, tuleb tööd teha aasta läbi.
Turismiettevõtjate parim aeg on muidugi suvel, kuid selleks et täis turismibusse Viljandisse tuua, tuleb tööd teha aasta läbi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi väljas paugub pakane ning inimesed ilma olulise põhjuseta naljalt liikuma ei kipu, teevad turismikorraldajad täie hooga suveks ettevalmistusi.

Viljandi linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kull kinnitas, et hooajale hakataksegi mõtlema talvel. Tehakse pingutusi valmisreiside kokkupanekuks ning seetõttu võib väita, et käes on viimane aeg tutvustada seda, miks peaks just meile külla tulema.

Idee töötab

Tänavu on seljataga juba Helsingi turismimess, eeloleval nädalavahetusel peetakse Riias Baltimaade suurimat turismimessi «Balttour» ning 17.—19. veebruarini kestab Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses 21. rahvusvaheline turismimess «Tourest».

«Käes on õige aeg külalistele rääkida sellest, mida põnevat ja uut sihtkohas teha saab,» ütles Krista Kull.

Nii nagu paaril varasemalgi aastal, reklaamitakse Viljandit kui pärimuse spaad.

«Kõik pakutavad tooted on rajatud kohalikule ajaloo- ja kultuuripärandile. Need sobivad igas eas külalistele, kes soovivad suve- või talvepuhkust nautida või lihtsalt Viljandimaal toredat nädalalõppu veeta.»

Grand Hotel Viljandi vastuvõtujuht Krista Varm rääkis, et kui hotelli klientide seas annavad talvel tooni ettevõtjad, siis suvel on selge turismigruppide ülekaal.

«Turistid tulevad suvel Viljandisse puhkama,» ütles Varm. «Tihti on tegemist kahe-kolmepäevaste reisidega, mille jooksul tehakse Viljandis vahepeatus ja tavaliselt käiakse ka linnaekskursioonil.»

Varm märkis, et ajaloo- ja kultuuripärand on kindlasti üks kaalukamaid põhjusi, miks Viljandiga tutvuma tulla.

Käib mäng

Viljandi koduleheküljel avati nädala algul kampaaniamäng «Kohtume Viljandimaal», mis kogus korraldajate rõõmsaks üllatuseks juba esimesel päeval tublisti üle poolesaja vastaja. Interaktiivses reisimängus on võimalik vastata seitsmele küsimusele, mis puudutavad reisimängus osalevaid ettevõtteid ja kultuuriasutusi.

Õigesti vastanute vahel loositakse välja peaauhind, tantsuõhtu Kukerpillidega Viljandis. Lisaks loositakse välja auhindu Viljandi linna ja maakonna turismiettevõtetelt. Auhinnad on välja pannud Hilda villa, Olustvere mõis, Energia talu, Viljandi muuseum, Eesti pärimusmuusika keskus, Bonifatiuse gild ja Grand Hotel Viljandi. Auhinnad loositakse välja «Tourestil».

Krista Kull lisas, et kindlasti teevad ka õpetajad lastele kevadisi reisiplaane ning nende tarvis on kokku pandud retk «Kevadel on maasikad Viljandis». Algklassiõpilastele mõeldud reisielamust pakutakse Viljandis 14. maist 1. juunini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles