Vaktsineerimisbuss purustas kodulinnas päevarekordi kahekordselt

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Teisipäeva ennelõunal oli järjekord bussi ukse taga sedavõrd pikk, et oodata tuli kuni tund aega. Päeva jooksul süstiti 439 doosi.
Teisipäeva ennelõunal oli järjekord bussi ukse taga sedavõrd pikk, et oodata tuli kuni tund aega. Päeva jooksul süstiti 439 doosi. Foto: EVE NAABER

Kui Viljandi haigla vaktsineerimisbussi töötajad teisipäeval kell 20.30 Vabaduse platsil ukse lukku panid, selgus, et päeva jooksul oli vaktsineeritud 439 inimest.

"See on meie bussi päevarekord," kinnitas vaktsineerimisbussi tööd korraldav Viljandi haigla radioloogiaüksuse juht Andrus Aavik. Rekord ületati seejuures peaaegu kahekordselt, sest seni oli bussi parim päev olnud Sillamäel, kus vaktsineeriti 221 inimest päevas ning kahe päevaga kokku 413.

Enne Viljandisse jõudmist oli haigla vaktsineerimisbuss käinud viies kohas ning teinud kokku pisut vähem kui tuhat süsti. Täna on vaktsineerimisbuss Võhmas, aga neljapäeval, reedel ja laupäeval on see taas Viljandis Vabaduse platsil.

Vaktsineerimisbussis saab valida kahe koroonaviiruse vastu võitleva vaktsiini vahel. Süstida saab kas Janssoni ühedoosilist või Pfizeri kahedoosilist vaktsiini. Sõidugraafik on selline, et 42 päeva pärast on buss samas kohas tagasi ja saab süstida teisi doose.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles