Tahaks olla õhupall, mis valu ei tunne ...

Alice Lokk
, reporter
Copy
Viljandi Seasaare teatri ja Tartu teatri Must JaAm lavastus «Raamid» avas valusalt ja emotsionaalselt omastehoolduse teemat. Ema (Reet Raudsepp, vasakul) vajab Isa (Jaanus Kukk) ja Tütre (Anne-Mai Tevahi) pidevat hoolitsust.
Viljandi Seasaare teatri ja Tartu teatri Must JaAm lavastus «Raamid» avas valusalt ja emotsionaalselt omastehoolduse teemat. Ema (Reet Raudsepp, vasakul) vajab Isa (Jaanus Kukk) ja Tütre (Anne-Mai Tevahi) pidevat hoolitsust. Foto: Tiina Tasa

Viljandi Seasaare harrastusteater tegi koos Tartu harrastusteatriga Must JaAm koostöölavastuse «Raamid», mis avab ühest nurgast omastehoolduse teemat. Nappide vahenditega edastatav lugu ei paku seisukohti, kuid avab teemat sügavuti.

Aasta alguses šokeeris kogu Eestit juhtum Viljandimaa Mulgi Häärberi hoolde­kodus, kuhu viirus sisse pääses ning kus mitu vanurit selle tagajärjel suri. Omastehooldusega seotud mured näivad lõputud. Hooldustöötajate palgad on madalad, hooldekodu­kohad on väga kallid, motiveeritud töötajaid on raske leida, vanureid koheldakse ebainimlikult ... Teatritrupid pole lähenenud sellele aktuaalsele teemale aga mitte dokumentaalselt, vaid kunstiliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles