Võlgnikega hädas olev Viljandi vald vajab endiselt inkasso abi

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Selleks, et vallaametnike aega säästa, hakkavad kaua tasumata olnud võlad edaspidi inkassofirma kätte minema.
Selleks, et vallaametnike aega säästa, hakkavad kaua tasumata olnud võlad edaspidi inkassofirma kätte minema. Foto: Elmo Riig

Viljandi vald korraldas märtsis hanke, et uuesti leida võlgnikega tegelemiseks inkassofirma. Valla sõnutsi kasutatakse seda küll viimase võimalusena, sest enam kui kahesaja praeguse võlgniku käest raha tagasi saamine kulutaks ebamõistlikult palju vallaametnike aega.

«Viljandi vald on piisavalt suur, võlgnikega suhtlemine ja võlgade tagasi küsimine on üsna ajamahukas töö,» märkis vallavanem Alar Karu. See on vallale kahtlemata ka kulukas. Kui ametniku terve tööpäev kulub telefonikõnede tegemisele ja võlgnikega suhtlemisele, siis on see ebamõistlik aja kasutamine.

«Kindlasti tuleb aga rõhutada, et olukord pole selline, et kui inimene jääb võlgu, siis anname nõude kohe inkassole,» toonitas vallavanem ja lisas, et lahenduste leidmisel võetakse arvesse ka inimeste majanduslikku olukorda. Kui aga mõni kodanik või firma pole vallale maksnud hajameelsusest või ei tee seda näiteks põhimõtete tõttu ning suhtlemine tulemusi ei anna, siis pole vallal muud võimalust kui pöörduda abi saamiseks inkasso poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles