Ravikindlustuseta inimesed ja Eestis elavad välismaalased saavad COVID-19 vastu tasuta vaktsineerida

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Eestis saavad vaktsiini ka kindlustamata inimesed ja välismaalased.
Eestis saavad vaktsiini ka kindlustamata inimesed ja välismaalased. Foto: Tairo Lutter

Sotsiaalministeerium, ravimiamet ja terviseamet teatavad oma ühisel veebilehel vaktsineeri.ee, et Eestis saavad tasuta vaktsineerida nii ravikindlustuseta inimesed kui ka Eestis elavad välismaalased.

Kui välismaalasel on Eesti isikukood ja võimalus Eesti e-teenustesse sisse logida (ID-kaart, mobiil-ID või smart-ID), saab ta vaktsineerimise aja broneerida veebilehel www.digilugu.ee või riigiinfo telefoni 1247 kaudu.

Kui ei ole isikukoodi, on kaks võimalust. Ühena võib otsida veebilehelt vaktsineeri.ee lähim vaktsineerimispunkt, võtta sellega ise ühendust ning aeg broneerida. Teise variandina võib helistada riigiinfo telefoninumbril 1247 häirekeskusesse, kus kogutakse isikukoodita välismaalaste kohta andmed kokku ja edastatakse need tervisekeskusele Qvalitas, kes siis omakorda ise ühendust võtab ja vaktsineerimise aega pakub. Tuleb arvestada, et enamikke vaktsiine süstitakse kaks korda ja inimene peab Eestis olema pikemalt, et saada ka teine doos. Tõhus kaitse tekib paar nädalat pärast teist vaktsiinisüsti.

Vaktsineerimisega seonduva kohta saab lugeda nii terviseameti kodulehelt kui ka vaktsineerimise veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles