Buss viis soovijad Soomaale (1)

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Bussiga Soomaale sõita tahtjaid jagus.
Bussiga Soomaale sõita tahtjaid jagus. Foto: Elmo Riig

Viljandimaa arenduskeskus, Soomaa turismiettevõtjad ja mittetulundusühing Rohelise Jõemaa Koostöökogu pakkusid talvisel koolivaheajal kõigile Viljandi inimestele võimalust sõita soodsalt bussiga Soomaale matkama ja õhtul tagasi. Buss väljus Viljandi bussijaamast laupäeval, 27. veebruaril kell 10.

Projekti üks eestvedajaid, Viljandimaa turismiteenuste arendusjuht Johan-Kristjan Konovalov sõnas paar päeva tagasi Sakalale, et selline bussireis on temale teadaolevalt esmakordne. Soomaale kutsutakse inimesi põhjusel, et ühistranspordiga sinna pääseda on praegu peaaegu võimatu. "Põhimõtteliselt läheb üks buss nädalas ning seal tuleb ka ette teatada, kui tahad Soomaa peatustesse sõita, nii et see on väga keeruline," kirjeldas Konovalov olukorda. "Seda reisi, mida korraldame, võiks võtta katsena, et mis oleks, kui looks võimaluse nädalavahetusel Viljandi linnast bussiga Soomaale minna. Eesmärk on ikka see, et anda Soomaa inimestele võimalus ettevõtlusega tegelda ja viljandlastele võimalus neid külastada."

Buss viis inimesed väikese tasu eest Teesoo, Tipu Looduskooli, Soomaa keskuse Kõrtsi-Tõramaa, Meiekose ja Riisa õpperaja alguse peatusesse. Huvilistel on võimalik Soomaa matkaradadel käia nii giidi juhendamisel kui omapäi. Mõeldud on sellele, et hinnad oleksid jõukohased kõigile.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles