Ööpäevaga lisandus 57 nakatunut

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Ööpäevaga lisandus Eestis 57 positiivset koroonaproovi.
Ööpäevaga lisandus Eestis 57 positiivset koroonaproovi. Foto: Eero Vabamägi

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2374 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast proovi, millest 57 osutus positiivseks.

Terviseameti pressiteate kohaselt lisandus rahvastikuregistri andmete järgi enim nakatunuid, 37, Harjumaale. Ida-Virumaal on juures seitse, Läänemaale kaks ning Hiiumaal ja Pärnumaal  üks nakatunu. Üheksal juhul polnud positiivse proovi andnul rahvastikuregistris elukoht registreeritud. Viljandimaale positiivseid juurde ei tulnud.

Harjumaale (30 Tallinna) ööpäevaga lisandunud 37 haigestunust neli on varasemate haigete lähikontaktsed ning kaheksa on Ida-Tallinna keskhaigla töötajad. Ülejäänud nakatumiste asjaolud on veel täpsustamisel. Perioodil 21.-22. september lisandunud haigusjuhtudest ühel juhul oli nakkus sisse toodud Poolast, seitse olid varasemate haigestunute kontaktsed ning kaks  juhtumit olid seotud Ida-Tallinna keskhaiglaga (üks töötaja ja üks patsient).

Terviseameti põhja regionaalosakonna jälgimisel on kuus aktiivset kollet ja 1912 inimest, kellest 235 on haigestunud.

Ida-Virumaale lisandunud seitsmest uuest juhtumist kaks on varasemate nakatunute lähikontaktsed,  kahel juhul nakatuti töökohas, ühel juhul toodi haigus sisse Venemaalt ning ülejäänud nakatumiste asjaolud on veel väljaselgitamisel.  Kokku on ida regioonis viis kollet ja jälgimisel on 816 inimest, kellest on haigestunud 149.

Lõuna regioonis on tänahommikuse seisuga kolm kollet: Võru sünnipäev (22 inimest), Itaalia reis (üheksa haigestunut) ja matused (11 inimest). Jälgimisel on 206 inimest, kellest 32 on haigestunud.

Lääne regionaalosakonnas on jälgimisel 113 inimest, kellest 11 on haigestunud.

 Terviseamet tuletab meelde, et haigena koosviibimisele minek on kindel viis oma sõpru nakatada – sageli viibitakse tunde tihedalt koos kinnises ruumis ning räägitakse valjul häälel.

Viimane aitab viiruseosakestel aga veelgi paremini levida. Kindlasti võiksid üritustel osalejad oma telefoni paigaldada koroonaäpi HOIA, mis aitab võimalikku lähikontakti tõhusamalt tuvastada.

Koroonaviirusega vajab haiglaravi 26 inimest, juhitaval hingamisel on kaks  patsienti. Koju saadeti kaheksa inimest ning üks patsient viidi Ida-Viru keskhaiglast üle teise haiglasse. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati neli. 

Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart. Järgmised nädalad on kriitilised viiruse kontrolli alla saamiseks. Kui oled olnud haigestunud COVID-19 positiivse inimesega lähikontaktis, siis püsi kodus ja jälgi oma tervist 14 päeva jooksul. Koju tuleb jääda mis tahes haigussümptomite korral ja võtta ühendust oma perearstiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles