Kolm allikat neljast ennustab kolmapäeva hommikuks tihedat sadu

Sakala
Copy
Kui kolm ilmaprognoosi paika peavad, saab maa kolmapäeval korralikult kastetud.
Kui kolm ilmaprognoosi paika peavad, saab maa kolmapäeval korralikult kastetud. Foto: Elmo Riig

Täna hommikul valitses ilmateenistuse andmeil Viljandimaal keskmine tuleoht, aga homme hommikul tõotab selle kaotada tugev vihmasadu.

Eesti ilmateenistus märgib, et kolmapäevaks jõuab Põhjamerelt uus madalrõhkkond Skandinaaviasse ja selle lohk liigub üle Läänemere ning toob portsu niiskust. Öösel saartest alates pilvisus tiheneb ja hakkab vihma sadama ning sadu laieneb mandrile. Hommikupoolik on sagedaste ja tihedate sajuhoogudega, saatjaks äike. Keskpäeval saartel ja õhtupoolikul ka mandril pilved ja sajuhood hõrenevad.

Täna pärastlõunal seisis Vene veebilehel Gismeteo prognoos, et Viljandi kandis on kõige tugevam sadu kolmapäeva hommikul ning seda saadab äike. Päeval annab vihm järele ja õhtul peaks taevas olema juba täiesti klaar.

Ameerika ilmamudelil põhinev Weather Online, mis tavaliselt tugeva vihma ennustust Eestisse ei anna, on teinud sedapuhku erandi ja pakub padusadu Viljandimaale kolmapäeva hommikul kella kuue ja keskpäeva vahel. Weather Online lubab samuti äikest ja õhtuks peamiselt selget taevast.

Kõige tagasihoidlikumat sadu lubab norrakate portaal Yr. Kui veel täna keskpäeval näitas nende ennustus tugevat vihma Viljandi kanti homme hommikuks kella nelja viie vahel, siis täna pärastlõunal oli prognoosi korrigeeritud. Selle põhjal on oodata vaid kerget vihma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles