Nakatunuks kuulutatu kordusproov oli negatiivne, firma juht süüdistab terviseametit

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Esmase proovi alusel pidi ettevõte sulgema terve osakonna ja koju saatma 90 töötajat.
Esmase proovi alusel pidi ettevõte sulgema terve osakonna ja koju saatma 90 töötajat. Foto: Elmo Riig

Läinud nädalal positiivse koroonaproovi tulemuse saanud aktsiaseltsi Kolmeks töötaja kordusproov osutus negatiivseks. ​Kolmeksi juhataja arvates reageeris terviseamet üle ning riik peaks töötajatele tekitatud kahju kompenseerima.

​Kolmeksi juhataja Leho Haldna kinnitusel polnud ei töötajal ega tema pereliikmetel sümptomeid, kordusproovist terviseamet esialgu keeldus ning esmase proovi alusel pidi ettevõte sulgema terve osakonna ja koju saatma 90 töötajat. Kaheksale Kolmeksi töötajale, kellel polnud mingeid haigusnähtusid, avati haigusleht ja määrati kahenädalane sundkarantiin. Kolmeks pidi terviseameti korraldusel 72 tunniks sulgema kõik olme- ja tootmisruumid, kus esialgu positiivse proovi andnud töötaja oli viibinud, et need täielikult puhastada ja desifintseerida. See otsus puudutas ettevõtte ühte osakonda ja 90 töötajat 160-st.

Terviseameti spetsialistid tegid Leho Haldna sõnutsi samal päeval riskianalüüsi ja helistasid läbi kõik töötajad, kes nende arvates olid nakatunuga lähedalt kokku puutunud. Neile määrati personaalne 14-päevane karantiin ning perearstid avasid neile töövõimetuslehed. Karantiini tõttu ei saanud esmaspäeval tööle ilmuda kaheksa inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles