REPORTAAŽ Laadaks kujunenud turupäeval oli keeruline parkimiskohta leida

Copy

Laupäeva ennelõunal kihab Viljandi turul elu. Turu juures olev plats on autosid paksult täis, parkimiskohta leida keeruline ning esineb väiksemaid ummikuid. Sakala ajakirjanikud näevad tururingkäigul rohkesti rahvast müümas ja ostmas.

Meeleolu on lõbus, väravas rõõmustab turulisi rahvalike lugudega lõõtsamees. «Kui torm on üle läinud ja maa on päikest täis,» laulab ta.

«Tänane turg on nagu laat, päris laatasid ju ei toimu,» kõneleb Mustla lähedalt saabunud tomatitaimede ja viinamarjaistikute müüja Taisia Peek Peegi-Kuressaare talust. «Tänavu ostetakse tomatitaimi meeletult, inimesed kardavad vist nälga jäämist. Ohtralt on algajaid kasvatajaid, olen väga palju pidanud selgitama, kuidas tomateid kasvatada tuleb, suu on sellest kõigest juba valus,» pajatab Taisia Peek muigamisi. «Külgvõrseid ärge näppige, kõik tulevad tomateid täis,» õpetab  Taisia Peek üht oma istikut kliendile müües. «Viinamarjaistikuid ostetakse samuti hästi, mul on isuäratavad viljade pildid juures ka,» räägib Peegi-Kuressaare talu perenaine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles