Ööpäevaga saadi seitse positiivset proovitulemust. Viljandimaa statistikasse nakatunuid ei lisandunud

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Viimase ööpäeva jooksul lisandus riigis seitse diagnoosi. Pildil koroonaviiruse proovi võtmine Tartus.
Viimase ööpäeva jooksul lisandus riigis seitse diagnoosi. Pildil koroonaviiruse proovi võtmine Tartus. Foto: Sille Annuk

Terviseameti teatel lisandus viimase ööpäeva jooksul statistikasse seitse positiivset koroonaviiruse proovi tulemust ja uusi surmajuhtumeid ei olnud. Viljandimaal positiivseid proove polnud ning siin kandis on tuvastatud endiselt 22 nakatunut.

Terviseameti pressiesindaja Simmo Saare saadetud pressiteates on kirjas, et viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis kokku 602 COVID-19 viiruse proovi, millest 1,2 protsenti ehk 7 proovi osutusid positiivseks. Esmaspäeva hommikul vajas haiglaravi 128 inimest, kellest üheksa oli juhitaval hingamisel. Kõige noorem haiglaravi vajaja oli 19-aastane ning kõige eakam 100-aastane. Haiglatest välja kirjutatud on 165 inimest.

Kokku on Eestis koroonaviiruse tõttu surnud 40 inimest, kuid möödunud ööpäeva jooksul surmajuhtumeid ei lisandunud.

Rahvastikuregistri andmetel on kuue positiivse proovitulemuse saanud inimese elukoht Harjumaal ja ühel Tartumaal. Harjumaa on positiivsete proovide absoluutarvu poolest nüüdseks esimesel kohal (526), teisel kohal on Saaremaa (520). Saaremaa haigestumise määr on endiselt Eesti suurim, positiivsete proovide arv 10 000 elaniku kohta on 157,1. Teisel kohal on Võrumaa (22,6 positiivset 10 000 elaniku kohta).

Kõige noorem COVID-19 positiivne on vanuserühmas 5–9 ja kõige eakam vanuserühmas 80–84. Kokku on Eestis tehtud 40 930 esmast proovi, nendest 1535 ehk 3,8 protsenti on osutunud positiivseks.

Terviseameti andmeil on Eesti 178 hooldekodust leitud nakkusjuhtumeid 13 hooldekodus. Neljas Eesti hooldekodus on COVID-19 nakatunute arv suurem: kahes Saaremaa, ühes Ida-Virumaa ja ühes Tartumaa hooldekodus. Ülejäänutes on olnud positiivse tulemusega üks või kaks klienti või töötajat ning uusi nakatunuid ei ole viimaste nädalate jooksul lisandunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles