Viljandimaal lisandus üks nakatunu

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Kaitsemaskid on jõudnud apteekidesse.
Kaitsemaskid on jõudnud apteekidesse. Foto: Konstantin Sednev

Terviseamet andis teada, et viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1609 COVID-19 proovi ning neist 23 osutusid positiivseks. Rahvastikuregistri andmetele tuginedes tuli ööpäevaga enim uusi koroonaviiruse juhte juurde Saaremaal (10) ja Harjumaal (viis). Nii Ida-Virumaal kui Pärnumaal lisandus kolm juhtu ning Põlvamaal ja Viljandimaal üks juht.

9. aprilli hommikuse seisuga vajas Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 134 inimest, kellest üheksa olid juhitaval hingamisel. Haiglatest oli välja kirjutatud 83 inimest. Viimase ööpäeva jooksul uutest COVID-19 tagajärjel surnud inimestest ei teatatud, kokku on Eestis surnud 24 inimest.

Terviseamet uuendas proovivõtu strateegiat. Alates 8. aprillist saavad perearstid põhjendatud kahtluse korral suunata proovi andma kõiki koroonaviirusele viitavate sümptomitega inimesed sõltumata vanusest ja kaasuvatest haigustest. Inimeste jaoks proovivõtu korralduses muudatusi ei tule: haigestumise korral tuleb endiselt pöörduda oma perearsti poole, kes otsustab prooviandmise vajalikkuse üle ja suunab inimese vajaduse korral seda tegema. Arst hindab individuaalselt iga juhtumit.

Strateegia uuendamise eesmärk on saada täpsem epidemioloogiline ülevaade SARS-CoV-2 levikust Eestis. See võimaldab täpsemalt hinnata seniseid sekkumisi ja planeerida järgnevaid meetmeid. Olukorra muutumisel vaadatakse proovivõtu põhimõtted uuesti üle.

Eestis oli 9. aprilli hommikuks tehtud 26 416 uue koroonaviiruse proovi analüüsi, nendest 1207 ehk viis protsenti on olnud positiivsed. Enim nakatunuid on endiselt vanuserühmas 55–59 aastat (11%), järgnevad vanuserühmad 45–49 ja 50–54 aastat (mõlemas 10%). Koroonaproovide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles