Viljandist saab bussiga veel kolme linna

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi bussijaam on praegu tavatult tühi. Kaugliinibussidest on käigus vaid üksikud ning sõitjaid on üsna napilt ka maakonnaliinidel.
Viljandi bussijaam on praegu tavatult tühi. Kaugliinibussidest on käigus vaid üksikud ning sõitjaid on üsna napilt ka maakonnaliinidel. Foto: Elmo Riig

Kui veel paar nädalat tagasi väljusid Viljandist bussid teistesse Eesti linnadesse kümneid kordi päevas, siis nüüd on käigus ainult kaheksa liini bussid ja needki väljuvad mõnikord Viljandist sõitjateta.

«Neljapäeva hommikul läks Tallinna buss välja ühegi sõitjata. Poolel teel tuli üks inimene peale,» nentis Hansaliinide siinse regiooni juht Madis Lepp. Ta tunnistas, et lihtsam oleks käega lüüa ja kõik bussid parklasse seisma jätta, kuid esialgu püütakse veel hambad ristis edasi tegutseda. «Neile viiele kuni kaheksale sõitjale, kes meil keskmiselt bussis istub, on seda bussi väga vaja.»

Hansaliinide buss sõidab Viljandist iga päev neli korda Tallinna ja tagasi, Tartusse läheb buss tööpäeviti kolm ja nädalavahetusel kaks korda. Lisaks käib Viljandist läbi üks LuxExpressi Tartu–Pärnu buss, millega saab korra päevas Pärnu ja korra Tartu. Pärnu saab ka ühe maakonnaliinibussiga, mis sõidab läbi Abja-Paluoja ja Mõisaküla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles