Haigekassa läkitab teateid vaid põhielukoha aadressil

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

1. jaanuarist kasutab haigekassa rahvastikuregistris olevaid põhielukoha aadresse. See tähendab, et kõik kirjad ja muud dokumendid saadab haigekassa edaspidi inimese rahvastikuregistris märgitud aadressile.


Oma aadressi muutumisest ei pea haigekassale enam eraldi teatama, piisab rahvastikuregistri teavitamisest.

Isikute aadresse kasutab haigekassa mitmesuguste teadete või dokumentide (teated kindlustuskaitse lõppemisest, Euroopa ravikindlustuskaardi või asendussertifikaadi, vähiskriiningu kutse jne.) saatmiseks.

Isiku soovil saadab haigekassa näiteks Euroopa ravikindlustuskaardi inimese põhielukohast erinevale aadressile. Sellisel juhul tuleb haigekassale esitada soovitud aadress igal konkreetsel taotlusel.

Teated kindlustuskaitse lõppemise kohta ja vähiskriiningu kutsed saadetakse inimese rahvastikuregistris märgitud aadressile. Seega on väga tähtis, et inimese aadress rahvastikuregistris oleks õige. Vastasel juhul ei pruugi ta olulisi teateid kätte saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles