Keskkonna­hoidlikkust järgides võib sattuda rohepesu ohvriks

Silja Vilbu
Copy
Avokaado on Euroopas ja Ameerika Ühendriikides väga hinnatud, kuid tema keskkonnajälg on tunduvalt suurem, kui enamik tarbijaid adub.
Avokaado on Euroopas ja Ameerika Ühendriikides väga hinnatud, kuid tema keskkonnajälg on tunduvalt suurem, kui enamik tarbijaid adub. Foto: Ronaldo Schemidt/AFP/Scanpix

Keskkonnasäästlikkusest rääkimata või kuulmata ei möödu viimasel ajal enam päevagi. Harjumusi kujundades tasub aga veidi põhjalikumat uurimistööd teha, sest kõik, mis esmapilgul tundub säästlik ja loodussõbralik, ei pruugi seda olla.

Paljud ainult pealtnäha keskkonnasäästlikud suundumused on tituleeritud rohepesuks. Nii on kahtluse alla seatud näiteks biokütuste keskkonnasäästlikkus ja küsitavaks peetakse sedagi, kas veganlus või biolagunevate toidunõude kasutus teeb alati keskkonnale head.

Biokütuste mitu nägu

Möödunud aasta aprillis tekkis kütusemüüjatel kohustus tuua turule diislikütus ja mootoribensiin, milles sisalduv biokütus moodustaks vähemalt 6,4 protsenti energiasisalduse järgi. Kohustus ei laiene mootoribensii­nile oktaanarvuga 98. Muudatuse mõte on vähendada atmosfääris kasvuhoonegaaside hulka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles