Võrtsjärve jää veel kannab

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval Võrtsjärvel.
Esmaspäeval Võrtsjärvel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui Peipsi jääle ei tohi enam minna, siis Võrtsjärve jääkaas on veel üsna tugev ja nädala lõpul oodatav külmalaine võib seda taas kasvatama hakata.


Esmaspäeval mootorsaaniga järvel käinud keskkonnainspektor Guido Kapp ütles, et kuigi otsest läbivajumise ohtu veel pole, ei soovita ta autoga enam jääle minna.

«Jääs on praod ja neist alla voolav vesi on kanalid uuristanud,» selgitas Kapp. Tema sõnul tasuks ettevaatlik olla sisse- ja väljavoolukohtades, kus jää on õhem.

Nädala algul olid kalurid autodega jääl ja seal oli märgata ka lõbusõitjate ATV-sid. Kalbuse küla alt kalapüügil käiv Aivar Kärp kasutab sõiduks siiski mootorsaani.

«Praod on ohtlikud: kui ühes kohas on tuul prao kokku lükanud, siis teisal on see laiem, nii et ülesaamiseks tuleb õiget kohta otsida,» rääkis Kärp. Jää paksuseks hindas ta 15-20 sentimeetrit. Mitmel pool on jää peal sulamisvett.

Kalur lisas, et jää alla voolanud värske vesi on saaki tugevasti kahandanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles