Päästeamet palub ohutust mitte minetada

Aivar Aotäht
, toimetaja
Copy
Küünlad
Küünlad Foto: Aivar Aotäht

Selleks, et pühad mööduksid ilma õnnetusteta, on mõistlik kodus ringi vaadata ja veenduda, et see on tuleohutuse seisukohast turvaline.

Päästeameti ohutusjärelevalve osakonna juhataja Tagne Tähe nentis pressiteenistuse vahendusel, et tänavu on päästesündmustes tooni andnud toidu kõrbemised ja kurbade tagajärgedega elektriõnnetused. 

«Seetõttu kutsume kõiki üles pühade ajal ohutult käituma ja märkama ka neid sugulasi, naabreid ja tuttavaid, kes ise oma ohutust tagada ei suuda. Pakkuge oma abi ja hoidke pikal pühadeperioodil ära nii mõnigi õnnetus,» lausus ta.

Selleks, et muuta pühad turvaliseks, kutsub päästeamet tähelepanu pöörama järgmistele ohutusnõuetele.

Kontrollige, et suitsuandur ja vingugaasiandur oleksid puhtad ja töökorras. Seda tõestab testnupu vajutamisel kostev helisignaal.

Peoroad valmivad pliidil või ahjus küll ise, aga kõrbemise vältimiseks tuleb toidul silma peal hoida.

Kuuse kaunistamisel kasutage päris küünalde asemel elektriküünlaid ja veenduge, et need oleksid terved. Ära jätke küünlaid ööseks põlema. Põlevaid küünlaid ei tohi mitte kunagi panna kergesti tuld võtvate materjalide lähedusse ega jätta järelevalveta. Viimane toast väljuja kustutab tule!

Ka põlevat kaminat, küdevat ahju ja pliiti ei tohi jätta järelevalveta, sest kamina- või ahjusuust lennanud sädemest võib süttida põrand või vaip.

Kasutage ilutulestikku selleks ettenähtud ja ohutus kohas. Juhised leiate toote pakendilt.

Vooluvõrku ei tohi elektriseadmetega üle koormata, sest kuumenenud juhtmed võivad lühisesse sattudes süüdata ümbruse. Kasutada tohib ainult korras elektriseadmeid.

Päästeamet soovib kõigile rahulikku ja ohutut pühadeaega!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles