Viljandi ilutulestik maksab 4320 eurot

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestik
Ilutulestik Foto: Elmo Riig / Sakala

Aastavahetusel Viljandis taevasse läkitatav tulevärk läheb maksma 4320 eurot, millest enamuse tasuvad ettevõtjad.

Viljandi abilinnapea Rein Triisa sõnul toetavad ilutulestikku 33 Viljandis tegutsevat ettevõtet ja asutust. Viljandi linna poolt on 1000 eurot.


Ilutulestikku korraldava ilutulestikukeskuse Arnika juhataja Eduard Tani ütles, et tulevärk lastakse taevasse SEB panga Viljandi kontori ja tarbijate ühistu kaubamaja vahel asuvalt haljasalalt, mis piiratakse turvaaiaga ja inimestele seal läbikäiku ei ole. Kes soovivad auto parkida kaubamaja taha, siis Vabaduse platsile tuleb minna ümber kaubamaja.


«Ilutulestik on traditsiooniline, kuid iga kord eriline, unustamatu ja meeldejääv. Tänavu kasutatakse rohkem kõrgemaid efekte, et pealtvaatajatele oleks tulemäng paremini vaadeldav. Palume inimestel jälgida tuule suunda, sest allatuult pole just kõige parem olla,» õpetas Tani.


Tema sõnul koosneb ilutulestik mitmesugustest osadest. «Kindlasti on vilkumist, hõbekeerutajaid, punaseid südameid ja palju muid uusi ja vanu efekte, mida valitakse sadade toodete hulgast. Ilutulestik lõpeb traditsioonilise kullasajuga,» kirjeldas ta.

Viljandi ilutulestik algab aastavahetus keskööl ja kestab ligikaudu seitse minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles