Noori oodatakse konverentsile, mis suunab tähelepanu vaimsele tervisele

Alice Lokk
, reporter
Copy
20. novembril peetakse Sakala keskuses konverentsi, mis keskendub noorte vaimsele tervisele.
20. novembril peetakse Sakala keskuses konverentsi, mis keskendub noorte vaimsele tervisele. Foto: Sakala Keskus

Viljandi avatud noortetoa projektijuht Rita Pomber ütles, et augustis peetud noortepäeva ümarlaual tuli välja, et on palju noori, kes tunnevad muret oma vaimse tervise pärast, ning vähesed mõistavad, kui keeruline on nende pingetega toime tulla.

Noortetoa edastatud pressiteates on kirjas, et konverentsile on oodatud kõik Viljandi ja Viljandimaa VIII–XII klassi noored. 

Rita Pomberi sõnul keskendutakse konverentsil noorte vaimsele tervisele. Tehakse koolitusi ja töötubasid, kus käsitletakse noortele olulisi teemasid. "Eesmärk on parandada teadlikkust, kuidas ennetada vaimse tervise probleeme, ning jagada infot, kust leida õigeaegselt abi ja küsida nõu. Koolitusi ja töötubasid teevad koolitajad ja noored, kes räägivad oma lugusid," selgitas Pomber.

Näiteks youtuber Victoria Villig räägib, kuidas temast sai üks Eesti vaadatumaid sisuloojaid ning kuidas toime tulla stressi ja küberkiusamisega sotsiaalmeedias.

Raamatu "Teibitud suu. Tüdruk, kes lõpetas söömise" autor Eliis Grigor kõneleb, kuidas saaks aidata inimest, kellel on söömishäire. Lisaks jagab ta soovitusi, kuidas tunda ennast oma kehas hästi.

Laste ja noorte psühholoog Julia Pavlova peab ettekande sellest, kuidas hoida oma vaimset tervist, millised on seosed mõtete, tunnete ja suhete vahel, kuidas kogeda rohkem positiivseid elamusi ning kuidas hoida oma vaimset tervist ja olulisi inimesi enda ümber.

Viljandi gümnaasiumi kehalise kasvatuse ja Hiina tervise-qigong'i õpetaja Katrin Reinup tutvustab praktilisi harjutusi keha ja vaimu tasakaalus hoidmiseks ning tähelepanuoskuse arendamiseks.

Youtuber Hele-Liis Tamm räägib sotsiaalmeedia telgitagustest ning sellest, kuidas ta neli aastat tagasi leidis tee sotsiaalmeediani, miks ta seal tänaseni on, millised põnevused ja raskused sellega on kaasnenud ning kas ja miks tasub hakata sotsiaalmeedia sisuloojaks.

Projekt on läbinud konkursi "Ideeviit 2019", mis pakub projektide arendamiseks nõustamist ja raha.

Registreerida saab end konverentsile Viljandi avatud noortetoa Facebooki lehe kaudu.

Konverents algab kell 10.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles