22 riigi suursaadikud tulevad Viljandimaale

Sakala
Copy
Viljandi linnavalitsuse andmeil tuleb Viljandimaale 22 suursaadikut, kaugematest külalistest näiteks Jaapanist.
Viljandi linnavalitsuse andmeil tuleb Viljandimaale 22 suursaadikut, kaugematest külalistest näiteks Jaapanist. Foto: Reuters

Tuleva nädala alguses tulevad Viljandimaale Eestis resideeruvad välisriikide suursaadikud, teatas Viljandi linnavalitsus.

Välisministeeriumi riikliku protokolli osakonna peadirektor Lauri Bambus ütles pressiteate vahendusel, et see on kord aastas aset leidev informaalne üritus, mille kestel käiakse külas Eesti maakondades. Seekord on sihiks Viljandimaa. 

«Üheskoos vaadatakse maakonna ettevõtteid ja kultuuriasutusi ning kohtutakse kohaliku omavalitsuse inimestega,» lausus ta. «Ning loomulikult on oluline ka ühine bussireis läbi kauni Eestimaa, mida iga saadik eraldi võib-olla polegi läbi käinud.»

Viljandi linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Johan-Kristjan Konovalov ütles, et Viljandimaale tuleb 36 külalist, neist 22 on suursaadikud Türgist, Venemaalt, Moldovast, Brasiiliast, Hollandist, Rumeeniast, Tšehhist, Hispaaniast, Lätist, Hiinast, Poolast, Valgevenest, Iirimaalt, Soomest, Rootsist, Ukrainast, Ungarist, Saksamaalt, Austriast, Prantsusmaalt, Kreekast ja Jaapanist.

Esmaspäeval käivad suursaadikud Olustvere mõisas, Viljandi kultuuriakadeemias, Cleveronis ja pärimusmuusika aidas. Teisipäeval jätkub ringreis Heimtali muuseumis, Kääriku käsitöötalus, Mulgi kultuuri instituudis, Mulgi kõrtsis, Pajumäe talus ja ettevõttes Chaga Health Valgamaal Tõrvas.

Viljandi linnapea Madis Timpson ütles pressiteates, et suursaadikute külaskäik on Viljandile tähtis, sest aitab laiemalt tutvustada siinsete ettevõtete ja kultuuriasutuste potentsiaali. 

«Suursaadikud on need inimesed, kelle abiga saavad teoks paljud rahvusvahelised projektid, olgu need ettevõtete kokkulepped või välisartistide külaskäigud. Seepärast on mul hea meel, et saame korraga suurele hulgale saadikutele Viljandit tutvustada,» lisas linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles