Karu tikub mäe otsa

Üllar Priks
, reporter
Copy
2006. aastal pani Andres Karu 3000 meetri kõrgusele Tšegeti mäele telgi püsti ning hakkas seejärel tipu poole rühkima. Veidi hiljem jäi ta varingu alla. Oma rohketest seiklustest jäänud mälupildid koondas ta nüüd ühiste kaante vahele.
2006. aastal pani Andres Karu 3000 meetri kõrgusele Tšegeti mäele telgi püsti ning hakkas seejärel tipu poole rühkima. Veidi hiljem jäi ta varingu alla. Oma rohketest seiklustest jäänud mälupildid koondas ta nüüd ühiste kaante vahele. Foto: Erakogu

Vaevalt et Andres Karu aastate eest Viljandi kultuurikolledžisse astudes oskas aimata, et ta kunagi mööda planeedi kõrgemaid mägesid hakkab turnima. Tõsi, geneetiline soodumus saarlasest näitlejahakatisel siiski oli. Nimelt on tema isa omal ajal suure Nõukogude Liidu avarused risti ette löömata (no nii lihtsalt südikamate kohta öeldakse, mehe usulist tausta ma ei tea) läbi seigelnud ning oma järelkasvule neist seiklustest põnevaid lugusid rääkinud. Kui selline paps ei nakata, siis milline üldse, eks ole.

Ühesõnaga sai Andres Karust pärast kooli lõpetamist diplomeeritud näitleja, kes endast lusikaid läbi laskma suundus Pärnu Endlasse. Et aga üheksakümnendate alguses oli ta õpilasmaleva preemiareisil sattunud Kaukaasiasse ja näinud Baksani orgu ümbritsevat lumiste tippudega mäeahelikku, näitas turnimispisik tasakesi pooldumismärke. Esimesed katsetused Norras, Poolas ja Rumeenias ainult süvendasid soovi tippe noolida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles