Koprajahimehe suurim varandus on urukoer

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänassilma jahiseltsi pühapäevase koprajahi vaieldamatud staarid on väikesed koerad: sõbralikud ja kiired. Maad kaevata meeldib neile väga.

Jahiseltsi juht Andero Tank jalutab kalamehekummikutega läbi kõikjalt, isegi sügavatest vett täis kraavidest. Siis võtab ta enda saatjaks oleva urukoera Kiki sülle.

Riigimetsa majandamise keskus on palunud Tänassilma jahimehi appi, sest mets on kobraste tehtud tammide tõttu üle ujutatud. Mitmes kohas lõhuvad mehed raudlabidate abil kraavidele ehitatud tammi maha. Kui seltskond jõuab kraavini, kus ümberringi on koprakäikude võrgustik, märkab keegi korraks noort piibrit. Teda haistab ka Kiki ning muutub väga energiliseks, haugub ekstaatiliselt, niutsub, kraabib maad ning poeb urgudesse. Mehed kaevavad lahti aina uusi avausi, siiski ei õnnestu koeral koprani jõuda. Ühel hetkel ta huvi kaob ja viimaks loobuvad jahimehedki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles