Päästjad tahavad kaitse alla võetud majast ära minna

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitekt Toomas Reinu loodud ja 1977. aastal valminud depoohoone on kuulutatud ehitismälestiseks. Et päästjatele see hoone ei sobi ja ümber ehitada seda ei saa, siis kavandavad nad sealt lahkumist.
Arhitekt Toomas Reinu loodud ja 1977. aastal valminud depoohoone on kuulutatud ehitismälestiseks. Et päästjatele see hoone ei sobi ja ümber ehitada seda ei saa, siis kavandavad nad sealt lahkumist. Foto: Marko Saarm

Märtsi algul sai Viljandi linnapea päästeametist üsna lakoonilise kirja, milles anti teada, et siinne päästekomando vajab uut maja ning küsitakse, kas selle tarbeks oleks tühja krunti. Kolimise põhjusi uurimata pakkusid linnajuhid üht tühja maatükki linna kaugeimas servas.

Pakutav asukoht Reinu tee ja linna piiriks oleva suure maantee ääres on Lõuna päästekeskuse teatel neile sobiv. Seda, millal ehitama hakatakse või millal 2014. aastal riiklikuks ehitismälestiseks kuulutatud tuletõrjehoone Riia maantee alguses maha jäetakse, ei oska keegi öelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles